Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - از آغاز جريان راه بيت کوين، به سبب راز و رمزها و همچنين فوت و فن‌هايي که هر کاربري به آنها وارد نبود، مي‌شد حدس زد به زودي شاهد حملات متعدد هکرها (که به نوعي با موضوع بيت کوين و ارزهاي ديجيتال گره خورده‌اند) خواهيم بود. مرکز ماهر کشور با آگاهي از اين حملات به تازگي خبر از سايت‌هايي داده که به واسطه سخت‌افزارها و توانايي سيستم بازديدکنندگان خود، مشغول به استخراج ارز ديجيتال مي‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش جام‌جم آنلاين به نقل از ديجياتو، دنياي ارزهاي ديجيتال (بيت کوين، اتريوم و...) تقريبا در همه زوايا تاثيرات شگرفي را از خود به جاي گذاشته، از تغييرات در بازار بورس دنيا و بازار قطعات سخت افزاري گرفته تا حملات هکرها که اخيرا شدت گرفته و موج اين حملات در کشور خودمان هم ديده شده است.
مرکز ماهر به تازگي ابزار «Coinhive» که با استفاده از کدهاي جاوا اسکريپت به سيستم بازديد کننده وبسايت حمله مي‌کند را در بين سايت‌هاي ايراني هم مشاهده کرده و به کاربران اينترنتي هشدار داده تا مراقبت آلوده شدن سيستم خود به اين ابزار باشند. در بخشي از بياينه اين سازمان آمده است:
«مشاهدات اخير نشان‌ داده‌است که شماري از وب‌سايت‌هاي داخلي و خارجي با سوءاستفاده از توان پردازشي رايانه‌ بازديدکنندگان خود اقدام به استحصال bitcoin يا ساير ارزهاي مجازي مي‌کنند. اين رفتار از ديد کاربر به‌صورت افزايش درصد فعاليت پردازنده و کند شدن سرعت رايانه در هنگام مراجعه به صفحات يک وب‌سايت مشخص نمايان مي‌شود. البته در اين موارد با بسته شدن صفحه وب‌سايت در مرورگر اضافه بار پردازنده نيز متوقف شده و درواقع آلودگي پايداري روي سيستم‌عامل صورت نمي‌پذيرد.»

نمونه اي از کدهاي جاوا اسکريپت که آلوده به coinhive هستند
در انتهاي اين بيانيه نيز هشداري امنيتي به سايت‌ها داده شده و تاکيد شده که مسئوليت قانوني چنين اقداماتي بر عهده آنان خواهد بود. اين مرکز همچنين از کاربران خواسته تا در صورت مشاهده چنين سايت‌هايي آنها را به گزارش کارشناسان مرکز ماهر برسانند.
«مهدي معتمدي»، از فعالان و کارشناسان حوزه ارزهاي ديجيتال و مسائل امنيتي، اين نوع ارزها را بسيار خطرپذير بيان مي‌کند و سرآغاز اين لغزش‌ها را از مدت‌ها پيش عنوان مي‌کند و مي‌گويد:
«اولين بار يکي از سايت هاي دانلود غيرقانوني اين کار را کرد که بازديدکننده خيلي زيادي داشت و بعد از لو رفتن جريان، اين ماجرا فراگير شد. ارز ديجيتالي موسوم به مونرو (xmr) هدف اصلي هکرها در اين بخش است چرا که خيلي از ارزها قابليت استخراج از طريق پردازنده را ندارند.»

او نحوه کارکرد کدهاي جاوا اسکريپت مخرب درون سايت‌ها را بسيار پنهاني مي‌داند به طوري که اکثر کاربران ناوارد متوجه اين اتفاق در سيستم خودشان نمي‌شوند:
«فردي که اين کدها را درون سايت گذاشته در حين بازديد شخص از سايت، قدرت پردازنده فرد را به نوعي دزديده و ارز مربوطه را به هر مقدار ماين کرده و آن را وارد والت (کيف پول اينترنتي) شخص مي‌کند. لودينگ روي پردازنده وقتي روي هشتاد تا صد در صد مي‌رود مشخص است که سايت مذکور اين هک را در خود دارد.»
او ارز مونرو را از جمله معدود ارزهاي ديجيتالي که با استفاده از پردازنده قابل استخراج هستند معرفي مي‌کند و آن را طعمه‌اي خوب براي هکرها مي‌داند. به گفته معتمدي مونرو با الگوريتم هايي که براي استخراج آن از پردازنده استفاده مي کنند، بسيار سازگار است:
«ارز مونرو با CPU هاي قوي مثل رايزن و اينتل را مي‌شود ماين کرد. به علت اينکه چندين CPU در کنار هم نسبت به نصب چندين کارت گرافيک روي مادربرد به صرفه و يا در مواردي اصلا شدني نيست، کمتر مورد استفاده قرار مي‌شود. اتريوم با يک CPU پنج ميليون توماني اصلا قابل ماين کردن نيست.»

کارشناس ارزهاي ديجيتال آينده اين نوع ارزها را بسيار ريسک پذير و در عين حال موفقيت آميز عنوان مي‌کند، به نظر وي اين تهديدات به زودي در ابعاد گسترده‌تري روي دستگاه‌هاي موبايل آغاز به کار کرده و مشکل و مصيبت اصلي در آن زمان رخ خواهد داد:
«کوين‌هاي سبکي مثل BCN که با موبايل هم قابل استخراج است، ذره ذره ارزش بالايي پيدا مي‌کند و ديگر روي موبايل هم جواب نمي‌دهد. اما در موبايل عموما اين اتفاقات نمي‌افتد و صرفا دزديدن والت‌هاي مالکين ارزهاي ديجيتالي رخ مي‌دهد.
در قسمت ارزهاي ديجيتالي موضوع امنيت الان بسيار پايين است و چندي پيش بسياري از والت‌ها دزديده شده و سايت‌هاي اکسچنج هک مي‌شود. هکرها و حمله‌کننده‌ها با طمع حريصانه‌اي به بيت کوين حمله مي‌کنند و انواع مختلف نرم‌افزارهاي هک را توليد مي‌کنند‎‏، به عنوان مثال نرم‌افزارهايي وجود دارد که آدرس والت را از حافظه ويندوز يا موبايل کپي مي‌کند و آدرس والت خود هکر را جايگزين مي‌کند.»

همان‌طور که پيش‌تر در ديجياتو گفته شد، براي جلوگيري از سوءاستفاده چنين ابزارهايي دو راه اصلي توصيه مي شود. اول استفاده از نرم افزارها يا افزونه هاي معتبري که مانع از نمايش تبليغات مي شوند (ad-blocker). دوم ويرايش دستي فايل hosts ويندوز در مسير windows\system32\drivers\etc به کمک نرم افزار Notepad و افزودن آدرس هاي coin-hive.com و coinhive.com به فهرست سايت هاي بلاک شده.
به گفته اکثر کارشناسان آينده ارزهاي ديجيتال و امنيت آنها تازه در اول راه خود به سر مي‌برد و شرايط کنوني در آينده‌اي نه چندان دور بسيار خطرناک‌تر خواهد شد. نوسان شديد اين بازار در کنار تقاضاي زياد آن باعث شده تا عده زيادي از مردم با آگاهي کمتر و علاقه‌مند هم وارد کارزار دنياي ارزهاي ديجيتال شوند و به دام هکرهاي بي‌شمار و کاربلد اين حوزه بيفتند. وارد شدن به اين صنعت با علم و آگاهي کافي و همچنين مشورت با واردان آن از جمله موارديست که تمامي کارشناسان بين‌المللي براي علاقه‌مندان ورود به جهان ارزهاي ديجيتال پيشنهاد مي‌کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۳۸۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد

در معاملات امروز مرکز مبادله طلا و ارز ایران، هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۴هزار و ۴۳۷ تومان و حواله دلار نیز به ۴۱هزار و ۴۹۱ تومان رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در معاملات امروز (یک‌شنبه 16 اردیبهشت 1403) مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل به‌نرخ 44 هزار و 437 تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ 41 هزار و 491 تومان معامله می‌شود.

دومین حراج سکه در سال 1403 فردا برگزار میشود+شرایط

 

قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به 47 هزار و 844 تومان و نرخ حواله یورو به 44 هزار و 672 تومان رسیده است.

از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با افزایش نسبت به روز کاری گذشته، 12 هزار و 100 تومان ارزش‌گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز 11 هزار و 297 تومان است.

بروز رسانی: یک‌شنبه 16  اردیبهشت 09:00

نوع

قیمت لحظه (تومان)

قیمت دلار (اسکناس)

44  هزار و 437  

قیمت دلار (حواله)

41  هزار و 491

قیمت یورو (اسکناس)

47  هزار و 844

قیمت یورو (حواله)

44 هزار و 672

قیمت درهم (اسکناس)

12 هزار و 100

قیمت درهم (حواله)

11 هزار و 297

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • متخلفان استخراج غیرمجاز رمز ارز ١٠٠ برابر نرخ انرژی جریمه می شوند
  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمز ارز
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • پردازنده اختصاصی کامپیوتر ۲۰۲۴ هواوی هم‌سطح M2 اپل و 13700H اینتل ظاهر شد
  • پوکو F6 پرو بار دیگر رؤیت شد؛ این بار با پردازنده پرچمدار و ۱۶ گیگابایت رم
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد